Mercedes-Benz 1:18

Mercedes modelleimről bemutatók ide kerülnek fel

Friss topikok

  • norev.hu: Sziasztok! Jó a leírás! :-) Holnap érkezik meg a Norev modellje, ami már nem MCW-s, hanem a rendes... (2010.12.16. 21:08) Mercedes S500L W140 - Norev
  • norev.hu: Hello, meg is érkezett a csoda! Kapható a boltunkban! Üdv, norev.hu (2010.12.16. 16:07) Mercedes-Benz W140 - Norev

Linkblog

Mercedes S500L W140 - Norev

2010.09.18. 15:34 gabec26

 

Nos igen,megjelent:) Mégis csak ért valamit a Modelcarworld közvélemény kutatása. Ez már nagyon hiányzott az 1:18-as méretben. Nekem meg aztán pláne hiányzott:D
Tehát a modell...úgy látom,hogy a Norev egyre jobb modelleket alkot és árban is a bírható kategóriába tartozik. Ez nincs másképp ezzel a modellel sem...jó tegyük hozzá az MCW szállítási költsége eléggé megdobta az árat,na meg a rohadó forint is. Ennek ellenére nem bántam meg kiadni érte ezt az összeget. 
Mivel ez az MCW-nek külön készített modell így csak 1400 db van belőle,ebből a színből. Később lesz más színben is Mercedes és Norev kiadvány ként is. A pletykák szerint 2 különböző motorral. Ez a 3. változat a V8-as 5 literes. 


 

Akkor legelőszőr felsorolnám a modell hibáit,amik aprók ugyan,de szerencsére javíthatóak. A belsőtér rendben,hogy világos,ezzel nem is lenne semmi baj,ha a műszerfal felső traktusa sötétebb barna lenne,ahogy az igaziban is. Elvégre arról mintázzák a modelleket. Persze lehet csak én vagyok maximalista ebben:) Hozzáteszem ez MCW Edition,a többi fajtán lehet javítanak addig,legalábbis remélem:) A plüssözés rendben van félig,ugyanis a műszerfal alsó feléről az ajtók aljáról és a kalaptartó egy részéről lehagyták.  Én ezeket a hibákat,hiányosságokat azóta javítottam.



Most már tökéletes a modell. A külső traktusba sehol nem tudok belekötni. Ámbár mégis,egy helyen. A kipufogó túllóg a lökhárítón,ezt elkellett volna dugniuk teljesen...nem probléma,javítható. 
A fényezés színe az megosztó,ízlés kérdése. De nem árt tudni,hogy ez valós,létező szín volt ennél az autónál és nem kitalált. A kerekek nem épp a legszebb dizájnúak,mert létezett ennél jóval szebb formájú is de hát ez van. 

Kidolgozásban szerintem teljesen elfogadható. A krómozások szépek az illesztések is jóknak mondhatóak.
A legszebb részek azok a lámpák,főleg azok részletei. Gyönyörűen meglettek csinálva.



Nekem a hátsó lámpa a kedvencem,ennél szebb már nem is lehetne!

A feliratok szintén szépek és ahogy észre vettem - én mint "BálnaMerciProfesszor" - a 98-as modellévet csinálták meg. Hiányzik hátulról a két kis tolatóantenna,helyettük tolatóradar kapott helyet a lökhárítókban. A csomagtartót fekete plüss borítja,de azért itt is akad egy apró érdekes részlet amire odafigyeltek és nem hagyták ki. Baloldalt fent a DVD lejátszó kapott helyet,ahogy az igaziban is van:)


Elől a jelvény is szép,bár nem tudom miért ezüst és nem krómozott...de szép! A hűtőrács az nem rács,ellenben a fekete festéknek köszönhetően rács kinézete van és bizony a ritkább csíkozású. Ez is a motornak tudható be,mert ez nem a csúcs változat,aminek sűrű a csíkozása.

Jó hír,hogy állítólag lesz nagy 600-as is:) Azt gondolom nem kell külön említenem,hogy a hosszított verziót alkotta meg a Norev,aminek én külön örülök:)

A motor. Sokat nem mutat magából,mert itt már kezdődött a műanyag burkolatok uralkodása,no meg ez egy Mercedes,semmi keresni valója a tulajdonosnak a motortérben. Amolyan nem nyulka piszka,mert megcsíp a baglya:D Itt egy dolog szúr szemet ami lehetne kecsesebb is,mégpedig a nívópálca. Igen vaskosra faragták az öntőformáját és ez által kinyomja az ember szemét a dagadt karikájával. Amúgy minden a helyén,két ventillátor megvan,az ellentétes irányba mozgó ablaktörlőkre is odafigyeltek és helyesen helyezték el.

Összegezve az én elvárásaimat maximálisan kielégítették,néhány helyen még túl is szárnyalták. Az 56 euro-s árat röhögve megéri annak aki szimpatizál ezzel a típussal. Mint modell pedig ott van a nagyok között AA és Kyosho szinten. Csak éppenséggel egy dologban marad alul,az árában! Mint mindig most is csak azt tudom mondani,akinek tetszik az vegye meg. Már csak a színt kell eldöntenie magában,s mint említettem később lesz még 2 féle motorral egy soros 6 hengeres 3.2 literes valószínűleg Bornit metál (lila) színben és a nagy V12-es 6 literes sötétkékben és feketében.



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Végül egy kis videó a modellről,néhol vicces háttérzajjal:)
www.youtube.com/watch

A bejegyzés trackback címe:

https://mercedesdiecast.blog.hu/api/trackback/id/tr622305549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ferrarifan 2010.09.18. 17:15:34

Gratulálok a bemutatóhoz és persze a modellhez is.
Nekem is tervben van ám.

Labdacs 2010.09.18. 18:59:53

basszus, ezen még én is gondolkodom.

ferrarifan 2010.09.18. 19:10:54

@Labdacs: Na azért ez más nem semmi.

Ebben a szinben?

Labdacs 2010.09.18. 19:26:45

@ferrarifan: nem, valami sötétebb verzióban.

Csepreghy Dániel · http://dontblogaboutthis.blog.hu/ 2010.09.19. 10:34:04

Grat hozzá, BálnaMerciProfesszor!
Najó, ezt nem lehet bírni, nem hittem volna, de egy sötétkék kell! :D

Csepreghy Dániel · http://dontblogaboutthis.blog.hu/ 2010.09.19. 11:52:07

@Labdacs: Mostanában igen sokszor kacsintgatsz ki a Ferrari-k árnyéka mögül. Kell a változatosság?

norev.hu · http://www.norev.hu 2010.12.16. 21:08:48

Sziasztok!
Jó a leírás! :-)
Holnap érkezik meg a Norev modellje, ami már nem MCW-s, hanem a rendes dobozos, fekete színben, V12, S600-as verzióban.
Akit érdekel, szóljon.
Üdv, norev.hu
süti beállítások módosítása